Asociația Informală a Vocilor pentru Incluziune a fost atestată documentar în anul de grație 2016, însă isprăvile membrilor săi erau cunoscute deja cu vreo patru ani înainte. În 2012, când AIVI nu exista încă oficial, una dintre co-fondatoarele sale prelua alături de o prietenă franciza Schimb de cărți pentru orașul Cluj-Napoca. Doi ani mai târziu, antenumita înființa ConvoClub @Cluj, o formulă inedită de învățare ori consolidare a limbilor străine, prin metode non-formale. Când cluburile deveniseră deja un concept prezent în mai multe spații alternative clujene, Iulia Dromereschi și-a zis că au nevoie de o identitate. Așa a apărut AIVI.
Din 2017, sediul nostru s-a mutat la București, iar eforturile echipei de bază s-au orientat către educația media și dezvoltarea de competențe digitale în rândul adolescenților și tinerilor din întreaga țară, prin programul AIVImedia.hub. În paralel, am desfășurat o suită de proiecte concentrate pe comunități diverse (detaliate în Proiecte naționale), dar și un număr de proiecte internaționale în parteneriat cu organizații din Uniunea Europeană, sub umbrela programului Erasmus+ (detaliate în Proiecte internaționale).
În prezent, echipa noastră de bază este alcătuită din Iulia Dromereschi, Radu Eremia, Iulia Marc și Andrei Șteopan. Lor li se alătură, atât în diverse activități de organizare și coordonare, cât și pentru roluri conexe fiecărui proiect, Diana Hîncu [same], Ioana Stănișor [same], Teodora Dumitroaea [same] și alți voluntari și voluntare despre care puteți afla mai multe accesându-le profilurile personale pe platforma media.hub. Numărul de voluntari implicați în activitățile noastre, incluzându-i pe cei deja menționați, oscilează în jur de o sută, din întreaga țară și chiar din afara ei.